Vizita de lucru: “Echiparea centrului-model si a Centrului de Sanatate Reproductiva cu seturi compuse din seringi pentru vacuum aspirarea manuala si canule”

Pe data de 10 iunie, 2014 echipa Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR) a efectuat o vizită de lucru în Transnistria pentru a vedea cum merg pregatirile pentru inaugurarea centrului model, care se află în cadrul Centrului de Sănătate Reproductivă din or. Tiraspol.

Pe parcursul lunilor martie-mai în centrul model au derulat lucrări de reparație cosmetică – activitate care face parte din cadrul proiectului SAAF “Creștera calității serviciilor de avort integrate în cadrul serviciilor de sănătate reproductive în Transnitria”.

Tot în cadrul acestei vizite a fost dat cursul și altei activități prevăzute în proiectul SAAF și anume: Echiparea centrului-model și a Centrului de Sănătate Reproductivă cu seturi compuse din seringi pentru vacuum aspirarea manuală (VAM) și canule de diferite mărimi.

Această activitate a avut ca scop facilitarea procesului de întroducete și applicare în practică a procedurii VAM.

Amintim, că în perioada 05.-09.05.14 în cadrul Centrului de Sănătate Reproductivă din or. Tiraspol a avut loc primul training în servicii de avort integrate în cadrul serviciilor de sănătate reproductivă în Transnistria: avortul medicamentos, VAM .

Puteți afla mai multe referitor la procedura VAM din prezentarea dată.