Despre noi

Avort.md – este Centrul Sănătății Femeii TARA

Centrul nostru, cu sediul în municipiul Chișinău, este o echipă de medici ginecologi, cu o bogată experiență profesională, care aplică cele mai moderne metode de diagnostic și tratament, în corespundere cu standardele internaționale în domeniu. Centrul este specializat în planificarea familiei, avortul în siguranță și în contracepție.

Oricare ar fi preocuparea dvs. – pregătirea pentru o sarcină/sarcina/nașterea copilului, probleme de infertilitate, o afecțiune ginecologică, prevenirea sarcinii nedorite, întreruperea în siguranță a sarcinii, probleme cauzate de menopauză etc., la Centrul TARA găsiți medicii ginecologi care o să vă ofere sprijinul și consilierea necesară. Veți putea efectua setul de analize necesare și ecografia necesară pentru precizarea stării de sănătate.

Centrul TARA este un centru model, dintre puținele centre medicale cu profil ginecologic din țară care este adaptat 100% la nevoile fetelor/femeilor cu dizabilități, accesul lor la servicii de sănătate fiind asigurat totalmente.

De asemenea, Centrul TARA oferă consiliere la distanță, telefonic sau prin Internet, atunci când beneficiarele sale nu se pot deplasa la centru (locuiesc în afara municipiului Chișinău, se află peste hotare etc.

Centrul TARA este unitatea medicală a Centrului de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR), care este o organizație non-profit, a cărei misiune este de a proteja și promova sănătatea și drepturile sexuale și reproductive. CIDSR desfășoară, la cerere, și instruiri în domeniul sănătății și drepturilor sexuale și reproductive pentru grupuri profesionale și comunitate, prin intermediul proiectelor de specialitate, a studiilor clinice și a analizelor situaționale care au avut loc. Suntem convinși că fiecare persoană, indiferent de locul de trăi, de sex, vârstă, etnie, prezența unei tulburări fizice sau de altă natură etc., are aceleași drepturi sexuale și reproductive și poate avea o sănătată sexuală și reproductivă bună și acces la servicii de calitate.

CIDSR se numără printre principalii promotori ai dreptului femeii la avortul în siguranță, inclusiv al avortului medicamentos oferit prin telemedicină, atât în contextul Republicii Moldova, cât și în regiune.